title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Home


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

PDF

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης:

«Μια αγκαλιά πολιτισμού»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, γιόρτασαν την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 την Ημέρα της Μουσικής, με ένα κοινό γεύμα αγάπης και αλληλεγγύης, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

Υπέροχες ντόπιες και προσφυγικές φωνές τραγούδησαν για την αγάπη και τις «μακρινές πατρίδες», ενώνοντας με επιτυχία δύο διαφορετικούς, όχι και τόσο τελικά, λαούς και πολιτισμούς.

Ένα από τα τραγούδια των ασυνόδευτων παιδιών της Δομής στην Αιανή, μας μίλησε για έναν άνδρα που μετανάστευσε στην Ελλάδα ακολουθώντας και αναζητώντας εκεί την αγαπημένη του.  Όταν συναντήθηκαν, γύρισαν κι δυο στο Πακιστάν.

Μαζί μας ήταν οι μουσικοί Δ. Βαβλιάρας, Σ. Μπούκος, Ζ. Φτάκας, Κ. Δάλλης και Κ. Τζιαναμπέτης.

Τους ευχαριστούμε θερμά για τα όμορφα μουσικά ταξίδια που μας χάρισαν.

 

Το video της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε από εδώ

 

DSC_4539.jpgDSC_4551.jpgDSC_4533.jpgDSC_0567.jpgDSC_0559.jpgDSC_0532.jpgDSC_0498.jpgDSC_0507.jpgDSC_0497.jpgDSC_0468.jpgDSC_0489.jpg


! Kάντε κλικ στη κάθε φωτογραφία για προβολή σε μεγαλύτερη ανάλυση

 

ΔΡΟΜΟΣ_ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ_2018

PDF

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, για 17η συνεχή χρονιά, το πρωί της Κυριακής 8 Ιουλίου 2018, ο Αγώνας Δρόμου Απολλοδώρου, τον οποίο συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, η Δ.Κ. Αιανής Δήμου Κοζάνης, και ο Σύλλογος Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής.

Την εκδήλωση στήριξαν οι Σύλλογοι της Αιανής: Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αιανής «Η Πρόοδος», Σύλλογος Γυναικών Αιανής, Εμπορικός Σύλλογος Αιανής, Αθλητικός Σύλλογος Αιανής και οι Ποδηλάτες Αιανής. Επίσης, ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (Ο.Α.Π.Ν.) που χορήγησε 200 μετάλλια και ένα κύπελλο.

Οικονομικά στήριξε επίσης την εκδήλωση το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δια της ΕΦΑ Κοζάνης.

Ο αγώνας πραγματοποιείται προς τιμήν του αρχαίου Αιαναίου δρομέα που βρήκε τραγικό θάνατο από κεραυνό στην Κυλλήνη της Αρκαδίας, καθώς επέστρεφε στην πατρίδα του, νικητής σε αγώνισμα δρόμου, όπως μας πληροφορεί ο επιγραμματοποιός Αντίπατρος ο Θεσσαλονικέας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη της άθλησης ως έκφρασης της καθημερινής μας ζωής, για την ισόρροπη ανάπτυξη πνεύματος και σώματος, χωρίς αποκλεισμούς φύλου ή ηλικίας, εθνικότητας ή θρησκείας, αλλά και η στήριξη των κλασικών ιδεωδών του αθλητισμού, που συνιστούν ο τίμιος αγώνας, η ευγενής άμιλλα και η χαρά της νίκης.

Η φετινή διοργάνωση περιελάμβανε σημαντικές αλλαγές, που ήρθαν να προστεθούν σ’ αυτές της περσινής χρονιάς, στην προσθήκη δηλαδή του αγωνίσματος των 10.000 μ. και στην ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Έτσι, για πρώτη φορά φέτος ο αγώνας μετατέθηκε από το απόγευμα του Σαββάτου στο πρωινό της Κυριακής, ικανοποιώντας αιτήματα αθλητών και δίνοντας παράλληλα την  ευκαιρία σε άτομα εκτός νομού, να κάνουν μια ημερήσια εκδρομή στην Αιανή, έναν όμορφο και ιστορικό τόπο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Αλλαγή έγινε και στα αγωνίσματα, κρατώντας δύο καθαρά αγωνιστικούς δρόμους, των 5 και 10 χλμ., με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και βράβευση των τριών πρώτων θέσεων, χωριστά για άνδρες και γυναίκες. Με στόχο επίσης να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και όσων για κοινωνικούς ή άλλους λόγους διστάζουν να λάβουν μέρος, κρατήσαμε ως μη αγωνιστικούς δρόμους δυναμικού βαδίσματος τα 3.000 και τα 1.000 μέτρα, χωρίς βράβευση των πρώτων θέσεων, απαλλάσσοντας τους συμμετέχοντες από το άγχος της πρωτιάς και δίνοντάς τους την ευκαιρία με απολαύσουν με το δικό τους ρυθμό το πανέμορφο φυσικό τοπίο στο ρέμα του Χάντακα, που περιτρέχει την αρχαία Αιανή. Φέτος, επίσης, μετά από αρκετά χρόνια, με την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αιανής, ο τερματισμός του Αγώνα έγινε μπροστά στο άγαλμα του δρομέα Απολλοδώρου, έργο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Θάνος Καρώνης, το 2008, στο πλαίσιο Εργαστηρίου – Συμποσίου γλυπτικής του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής. Τέλος, προστέθηκαν events, προς τέρψιν των αθλητών, όπως η μουσική στον αρχαιολογικό χώρο της βασιλικής νεκρόπολης. Η τελετή απονομής των βραβείων και το δαφνοστεφάνωμα των αθλητών έγιναν στην κεντρική πλατεία Αιανής. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε επίσης έπαινος, καπέλο και απλό μπλουζάκι, ενώ στους αθλητές των 5 και 10 χλμ., δόθηκε αθλητική μπλούζα.

Ο Αγώνας Δρόμου Απολλοδώρου δεν ήταν ποτέ μια καθαρά αθλητική εκδήλωση, και αυτό το χαρακτήρα επιδιώκουμε να κρατήσουμε και να προβάλλουμε. Είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, που συνδέει την Αρχαιότητα με το σήμερα, έχοντας ως παράλληλο στόχο την προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, όπως και του πολιτισμικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, όλα τα έργα πολιτισμού και τα όποια οφέλη τους, οφείλουν να έχουν ως τελικό αποδέκτη την κοινωνία.

Στη φετινή διοργάνωση του Δρόμου Απολλοδώρου ενεπλάκη ενεργά και μοιράστηκε μαζί μας την αγωνία και το δικό μας καθημερινό μαραθώνιο ένας μεγάλος αθλητής του στίβου, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του και τη συμμετοχή του στον Αγώνα. Είναι ο Μιχάλης Παρμάκης: Πρωταθλητής του Μαραθωνίου με 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Για τη στήριξή του, η Εφορεία προσέφερε στον αθλητή ως συμβολικό δώρο ένα πήλινο ελληνιστικό γυναικείο ειδώλιο της περιοχής, αντίγραφο του Τ.Α.Π.Α., με ευχές για πρόκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς και κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Τη στήριξή τους στην εκδήλωση παρείχαν συμβουλευτικά αλλά και με μηνύματά τους προς την Εφορεία, τα οποία αναγνώστηκαν στην τελετή απονομής, και οι σημαντικοί επίσης αθλητές του στίβου Γιώργος Θεοδωρίδης και Ζήσης Μάρας, οι οποίοι λόγω άλλων υποχρεώσεων τους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν.

Οι συμμετέχοντες έφτασαν φέτος τον αριθμό των 200 ατόμων και ήταν ηλικίας από κάτω των 3 ετών έως άνω των 70. Οι συμμετοχές κατανέμονται ως εξής: 43 άτομα στα 10 χλμ., 49 στα 5 χλμ., 48 στα 3 χλμ., και 60 στον παιδικό δρόμο. Ταξίδεψαν στην Αιανή από την Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, τα Γρεβενά, την Καστοριά, τα Τρίκαλα, την Λάρισα, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τα Σέρβια, το Βελβεντό, και το Πρωτοχώρι, αλλά και από την Αμερική.

Στον αγώνα έλαβε μέρος, όπως κάθε χρόνο, η ομάδα των ομογενών και αμερικανών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Οι φοιτητές επισκέφθηκαν την Αιανή και την Κοζάνη συνοδευόμενοι από τον κ. Ηλία Τομάζο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «ΠΑΙΔΕΙΑ» των Η.Π.Α., και άλλους καθηγητές τους. Στην αποστολή προσφέρθηκε από το Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής» και την Πρόεδρό του και επίτιμη Προϊσταμένη  του ΥΠΠΟΑ, κ. Γ. Καραμήτρου – Μεντεσίδη, ένα αναμνηστικό κύπελλο.

Συμμετοχή στον Αγώνα, ως αθλητές και ως εθελοντές, είχαν και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Δομής της Άρσις στην Αιανή, ανταποδίδοντας παράλληλα συμβολικά τη φιλόξενη αγκαλιά που τους παρέχει η Αιανή και η Εφορεία.

Η ΕΦΑ Κοζάνης ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα, τους φορείς και τους συλλόγους που στήριξαν την εκδήλωση συντελώντας στην επιτυχία της.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον γιατρό κ. Χάρη Μεντελή, στο ΕΚΑΒ, στην Τροχαία Κοζάνης, στη Δημοτική Αστυνομία, τον Τοπικό Αστυνόμο Αιανής, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΡΑΔΥΜ) και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης (ΣΥΡΑΚΟΖ).

Χορηγοί της φετινής εκδήλωσης ήταν:

Η Εταιρία ΓΕΩΕΛΛΑΣ, που κάλυψε μέρος της αγοράς των καπέλων.

Εταιρεία, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, η οποία κάλυψε επίσης μέρος της αγοράς των καπέλων.

Το supermarket – οικοδομικά – εμπορία ποτών Αφοί ΒΛΑΧΟΥ, που χορήγησε νερά.

Οι συνεταιρισμοί Βελβεντού, ΑΣΕΠΟΠ και Δήμητρα, που προσέφεραν φρούτα (ροδάκινα velvita).

Το catering ΛΕΜΟΝΙ, που προσέφερε τα εδέσματα.

Το κατάστημα γκουρμέ Αιανής, που προσέφερε εδέσματα.

Η Εταιρεία alfa που προσέφερε τυροπιττάκια.

H ΔΕΗ Α.Ε., που στηρίζει σταθερά όλες τις δραστηριότητες της Εφορείας.

Η Εταιρεία Bonatti και J&P Avax, που χορήγησαν νερά, χυμούς και τα δύο μεγάλα μπάνερ της εκδήλωσης.

Μεγάλος χορηγός της φετινής εκδήλωσης υπήρξε η Εταιρεία ΜΕΤΕ Α.Ε. που χορήγησε τα μπλουζάκια του Αγώνα.

Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται και αφιερώνεται στο μόνιμο και έκτακτο προσωπικό της ΕΦΑ Κοζάνης, που όπως πάντα έδωσε τα μέγιστα για την οργάνωση και σωστή διεξαγωγή των αγώνων, και ιδιαίτερα στους εθελοντές που έφτασαν φέτος τον αριθμό των 50 ατόμων. Το γενικό συντονισμό είχαν φέτος η αρχαιολόγος Δήμητρα Κοτσαχρήσου και η τοπογράφος Σοφία Βλαχοπούλου. Η αφίσα είναι έργο της αρχιτέκτονα Ελισάβετ Γρηγοράκου.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλο τον κόσμο που με την παρουσία του στήριξε την εκδήλωση και μας έδωσε το κουράγιο να συνεχίσουμε, καταστώντας σταδιακά την Αιανή το επίκεντρο του πανελλαδικού και ευρύτερου αρχαιολογικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.

Τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν:

10 χλμ. ΑΝΔΡΩΝ

1. ΠΑΡΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 39:47

2. ΡΟΒΥΘΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 44:51

3. ΠΡΑΣΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 48:31

 

10 χλμ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. ΜΑΡΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ 1:01:20

2. ΤΣΟΥΠΙΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 1:05:30

3. ΣΤΑΜΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 1: 08

 

5 χλμ. ΑΝΔΡΩΝ

1. ΤΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 22:41
1. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 22:41

2. ΑΡΑΓΙΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 23:26

3. ΠΑΝΙΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 23:51

5 χλμ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ 28:58

2. ΖΙΝΤΑΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 31:17

3. ΔΡΑΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 31:46

 

TΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ 10km ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

 

TΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ 5km ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

 

Τέλος, ενημερώνουμε τους αθλητές ότι μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των Αγώνων τις προσεχείς ημέρες, από την επίσημη ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

 

Επίσης, όποιος ενδιαφέρεται για φωτογραφίες, πέραν των όσων συνοδεύουν το δελτίο τύπου,  να επικοινωνήσει με τον κ. Κώστα Μύρο, στο τηλ. 24610/98800-801 (εσωτ. 5)

VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΙΝΝΗΣΗ ΤΩΝ 10km ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


DSC_4629.jpgDSC_2057.jpgDSC_1959.jpgDSC_1912.jpgDSC_1940.jpgDSC_1878.jpgDSC_0626.jpgDSC_0636.jpgDSC_0635.jpgDSC_0623.jpgDSC_0619.jpgDSC_0612.jpgDSC_0609.jpgDSC_0603.jpgDSC_0599.jpgDSC_0589.jpgDSC_0580.jpgDSC_0586.jpgDSC_0562.jpgDSC_0566.jpgDSC_0554.jpgDSC_0552.jpgDSC_0528.jpgDSC_0537.jpgDSC_0515.jpgDSC_0491.jpgDSC_0486.jpgDSC_0470.jpgDSC_0480.jpgDSC_0394.jpgDSC_0344.jpgDSC_0370.jpgDSC_0297.jpgDSC_0244.jpgDSC_0199.jpgDSC_0218.jpgDSC_0169.jpgDSC_0151.jpgDSC_0147.jpgDSC_0129.jpgDSC_0111.jpgDSC_0079.jpgDSC_0089.jpg


 


! Kάντε κλικ στη κάθε φωτογραφία για προβολή σε μεγαλύτερη ανάλυση

 

 


Την προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να την κατεβάσετε  από εδώ


Την αφίσα του αγώνα μπορείτε να την κατεβάσετε  από εδώ

 

Την αίτηση συμμετοχής - υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ

 

Τo χάρτη για την διαδρομή των 10 km μπορείτε να την κατεβάσετε  από εδώ

 

Τo χάρτη για την διαδρομή των 5 km μπορείτε να την κατεβάσετε  από εδώ

 

Τo χάρτη για την διαδρομή των 3 km μπορείτε να την κατεβάσετε  από εδώ

 


 

 

 

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

PDF

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η εκδήλωση, υπό τον γενικό τίτλο «Περιήγηση στον Μακεδονικό Τάφο Σπηλιάς Εορδαίας», θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 7 έως και την  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και κατά τις ώρες 10.00 π.μ. - 14.00 μ.μ.

Περιλαμβάνει:

· Άνοιγμα του Μακεδονικού Τάφου Σπηλιάς Εορδαίας στο κοινό και την Εκπαιδευτική κοινότητα.

· Σήμανση των προθηκών της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης, όπου εκτίθεται μέρος των ευρημάτων του τάφου.

 

Αρχαιολόγοι της Εφορείας θα ενημερώνουν σχετικά τους επισκέπτες.

 

Ο μακεδονικός τάφος της Σπηλιάς Εορδαίας ανασκάφηκε το 1987, ενώ η Ανάδειξη και Προστασία του έγινε στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ, το 2005-2006. Είναι διθάλαμος, με μνημειακή πρόσοψη δωρικού ρυθμού και ελεύθερο αέτωμα. Δεν καλύπτεται με τύμβο. Οι νεκροί που θάφτηκαν σ’ αυτόν αριθμούν τους επτά ή οκτώ. Συνοδεύονταν από κτερίσματα, τα οποία τοποθετούν τη χρήση του στον 2ο-1ο αι. π.Χ. Ανήκει σε σημαντικό ελληνιστικό οικισμό που χωροθετείται στην ευρύτερη περιοχή.

 

Είσοδος ελεύθερη

Την Αφίσα μπορείτε να την δείτε εδώ

 

MΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

PDF

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης υποδέχεται τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Δομής στην Αιανή και συνδιοργανώνει με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης τις παρακάτω δράσεις:

22 Μαΐου 2018: «Γνωριμία με τον αρχαιολογικό πλούτο της Αιανής». Επίσκεψη – ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

5 Ιουνίου 2018: «Φυτικά κατάλοιπα της αρχαίας διατροφής». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

21 Ιουνίου 2018: «Η μουσική ενώνει τους πολιτισμούς». Μουσική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

29 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2018: «Συμμετοχή στο Εργαστήριο ψηφιδωτού για μικρούς και μεγάλους», στο πλαίσιο του «Θερινού Εικαστικού Εργαστηρίου», που λαμβάνει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, με τη συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΤΕΕΤ.

3 Ιουλίου 2018: «Παρουσία στην μουσική εκδήλωση» που συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο των «Λασσανείων», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

8 Ιουλίου 2018: «Συμμετοχή στον Αγώνα Δρόμου Απολλοδώρου, που  συνδιοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης με την Δ.Κ. Αιανής και το Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής», με εκκίνηση το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής  και τερματισμό την κεντρική πλατεία Αιανής.

9-13 Ιουλίου 2018: «Επίσκεψη – ξενάγηση σε αρχαιολογικές ανασκαφές», της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, που διενεργούνται στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. (Μαυροπηγή και Κλείτος)

Την αφίσα της εκδήλωσης μπορείτε να την δείτε εδώ

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

PDF

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην Κοινωνία», που πραγματοποιεί για 5η συνεχή χρονιά, με στόχο να γνωστοποιηθούν στο ευρύ κοινό οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη - αποκατάσταση – φύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα:

«Από την ανασκαφή στην παρουσίαση»

Για το 2018: Η δουλειά των Υπαλλήλων των ΕΦΑ Κοζάνης και Μαγνησίας

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα προβάλλει φέτος την εργασία των Υπαλλήλων της ΕΦΑ Κοζάνης και της ΕΦΑ Μαγνησίας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το έργο των Υπαλλήλων της, θα προβληθούν μέσα από 18 ταμπλό, τα οποία θα αναρτηθούν σε επιλεγμένους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, όπου και θα παραμείνουν τουλάχιστον για όλο το καλοκαίρι, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Χώρος της Αιανής, η Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης, τα Μεγάλα Δημόσια Έργα, η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, οι μακεδονικοί τάφοι Σπηλιάς και Πύργων, τα παλαιοχριστιανικά ψηφιδωτά Αγίας Παρασκευής, Βελβεντού και Καισάρειας, ο Επισκοπικός ναός Σισανίου, η Βυζαντινή Καστροπολιτεία Σερβίων, τα Αρχοντικά της Σιάτιστας και της Κοζάνης, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργασίες συντήρησης, τεκμηρίωσης και μελέτης του υλικού.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 29 Μαΐου 2018, ώρα 20:00, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

 

Είσοδος ελεύθερη

Την αφίσα μπορείτε να την δείτε εδώ

 

DSC_0856.jpgDSC_0852.jpgDSC_0843.jpgDSC_0838.jpgDSC_0832.jpgDSC_0826.jpgDSC_0823.jpgDSC_0817.jpgDSC_0807.jpgDSC_0802.jpgDSC_0783.jpgDSC_0788.jpgDSC_0778.jpgDSC_0771.jpgDSC_0776.jpgDSC_0774.jpg


 

! Kάντε κλικ στη κάθε φωτογραφία για προβολή σε μεγαλύτερη ανάλυση

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Επικοινωνία

Ταχ. Δ/νση: Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Αιανή Κοζάνης 500 04

Τηλ./Fax: 24610-98800/1

E-mail: efakoz@culture.gr

         

EΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα

Μουσείων στις 17 με 18 Μαΐου 

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

για περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ


Εκδήλωση για τις Πράσινες Πολιτιστικές

Διαδρομές με τίτλο

«Διαδρομές στη φύση»

στις  9 με 12 Μαΐου  2019

για περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ
Δευτέρα ως Παρασκευή 8.30 – 16.00.

Σάββατο – Κυριακή: 8.30 – 16.00

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ Online

Έχουμε 229 επισκέπτες συνδεδεμένους

FOOTER_LINE1 Designed by JoomlArt.com.