title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Home


ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ

PDF

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ

ΑΙΑΝΗ, ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ - ΑΙΑΝΙ, ANCIENT CITY. Το φυλλάδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

ΑΙΑΝΗ, ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ - AIANI CEMETERY. Το φυλλάδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ - SERVIA, KOZANI. Το φυλλάδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ - VELVENTO KOZANI. Το φυλλάδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

 

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

PDF


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά εκπαιδευτικών δράσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης υπό τον γενικό τίτλο «Ο πολυσχιδής κόσμος της συντήρησης» που έλαβαν χώρα από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 έως και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου, την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης και εντάχθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης, στον οποίο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει από το 2019. Από πλευράς της Εφορείας Αρχαιοτήτων την επιμέλεια σχεδιασμού και την υλοποίηση των εκδηλώσεων ανέλαβαν οι συντηρητές Βικτωρία Χαραμπάτη, Περιστέρα Πλιάτσιου, Στυλιανή Πελέκα και Κωνσταντίνος Κουσίδης, ενώ τις ξεναγήσεις ανέλαβαν οι αρχαιολόγοι Κατερίνα Αναγνωστοπούλου και Θεοχάρης Τσάμπουρας.

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν να αναδειχθεί η συμβολή της συντήρησης στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσει το ευρύ κοινό την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή. Μέσω της φετινής σπονδυλωτής εκπαιδευτικής δράσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε στην Σιάτιστα, το Τσοτύλι και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, εκπαιδευτικών και ενηλίκων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την τοπική πολιτιστική μας κληρονομιά και τις τεχνικές συντήρησης της. Συνολικά έλαβαν μέρος στη δράση πάνω από 300 συμμετέχοντες και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για το μεγάλο ενδιαφέρον και τη συνεργασία τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς  του 1ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, του Δημοτικού Σχολείου Τσοτυλίου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Τσοτυλίου και του Γυμνασίου Αιανής. Ειδικά οι μικροί μας φίλοι, που έλαβαν μέρος στην εκπαιδευτική μας δράση, ενθουσιάστηκαν με την δυνατότητα που τους δόθηκε να θαυμάσουν από κοντά τα πολιτιστικά τεκμήρια του τόπου τους αλλά και να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο αυτά συντηρούνται, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τεχνικές κατασκευής φορητών εικόνων και ψηφιδωτού, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από έμπειρους συντηρητές και εξειδικευμένους επιστήμονες.


Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί δίχως την έμπρακτη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης – ιδίως δε του Σεβασμιώτατου κ.κ. Αθανασίου Γιαννουσά και των Ιερέων της Μητροπόλεώς του, που επέτρεψαν τη διοργάνωση ξεναγήσεων και προβολών στο Παρεκκλήσιο της Θεοτόκου Ζωοδόχου Πηγής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Σιατίστης και στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τσοτυλίου – καθώς και του Δήμου Βοΐου, που διέθεσε χώρους του Τραμπαντζείου Γυμνασίου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά και με τους υπαλλήλους του φρόντισε για την άψογη διοργάνωση, την διάθεση του τεχνολογικού εξοπλισμού και την καθαριότητα των χώρων. Ευχαριστίες οφείλουμε στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Βοΐου, Νικολέτα Πάτρα-Τσούκα, και στην συντηρήτρια Ελευθερία Τύπα, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Συντήρησης του Δήμου Βοΐου, που με ιδιαίτερη προσοχή και επαγγελματισμό συντόνισαν και πλαισίωσαν τα σκέλη της εκπαιδευτικής δράσης στη Σιάτιστα και το Τσοτύλι. Τέλος, ευχαριστούμε τον συντηρητή Γρηγόρη Τζαναμπέτη για την βοήθειά του και τον συντηρητή και αγιογράφο Κωσταντίνο Τζαναμπέτη που αφιλοκερδώς προσέφερε τις πολύτιμες γνώσεις του στη συντήρηση των εικόνων και τα υλικά του αγιογραφικού του εργαστηρίου για της ανάγκες της εκδήλωσης.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1 (9).jpg1 (8).jpg1 (6).jpg1 (7).jpg1 (5).jpg1 (4).jpg1 (3).jpg1 (2).jpg1 (10).jpg1 (14).jpg1 (13).jpg1 (12).jpg1 (1).jpg




! Kάντε κλικ στη κάθε φωτογραφία για προβολή σε μεγαλύτερη ανάλυση

 



 

ΕΗΠΚ 2021

PDF

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2021, που φέτος είναι αφιερωμένες στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά, με κοινή θεματολογία «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» (Heritage: AllInclusive). [Δείτε τον σύνδεσμο https://www.europeanheritagedays.com/Shared-Theme]. Παράλληλα με την ευρωπαϊκή κοινή θεματολογία η χώρα μας, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αφιερώνει τις φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη φυσιογνωμία και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης διοργανώνει την εκπαιδευτική δράση «Πέρα από το “σύνορον” του Καποδίστρια» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα Εράτυρας και την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10:30 π.μ. στο Αρχοντικό Αργυριάδη (Μαλιόγκα). Η εκπαιδευτική αυτή δράση περιλαμβάνει ξενάγηση από αρχαιολόγο και μικρό κυνήγι θησαυρού και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι ενήλικες επισκέπτες.

Στόχος της δράσης είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας που συμβαίνουν παράλληλα με την Ελληνική Επανάσταση και την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους. Οι μαθητές θα μάθουν για τις επανασταστικές ιδέες και τις ανανεωτικές τάσεις που επικρατούσαν την εποχή αυτή στη Δυτική Μακεδονία, έναν χώρο πέρα από την οροθετική γραμμή, “το σύνορον”, που ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, Ιωάννης Καποδίστριας, είχε θέσει για τα σύνορα του νέου ελληνικού κράτους.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης επέλεξε να τοποθετήσει τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση σε δύο μνημεία με ιδιαίτερη σημασία για τις καλλιτεχνικές τάσεις που επικρατούσαν την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης στην περιοχή του Βοΐου και γενικότερα της Μακεδονίας: τον Ναό του Αγίου Νικάνορα στην Εράτυρα, που χτίστηκε το 1816 και είναι διακοσμημένος με εικόνες και τοιχογραφίες του του 1825, και το αρχοντικό Μαλιόγκα – Αργυριάδη στη συνοικία Χώρα της Σιάτιστας, που χτίστηκε το 1759 και φέρει τοιχογραφικό διάκοσμο του 1844.

Ο Ναός του Αγίου Νικάνορα στην Εράτυρα, ζωγραφισμένος από αγιογράφους από την ίδια την Εράτυρα, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανανεωτικών τάσεων της λόγιας ζωγραφικής της Δυτικής Μακεδονίας που μορφολογικά έχουν αποκοπεί από την μεταβυζαντινή παράδοση και προσεταιρίζονται περισσότερο τις δυτικές τάσεις, διατηρώντας πάντα μια όμως την ίδια θρησκευτική θεματολογία, όπως είχε διαμορφωθεί από την ύστερη βυζαντινή εποχή.

Οι τοιχογραφίες του αρχοντικού Αργυριάδη (Μαλιόγκα) στη Σιάτιστα ρέπουν περισσότερο προς μια λαϊκή απόδοση όσον αφορά την τεχνοτροπία τους, τα απεικονιζόμενα θέματά τους όμως είναι εντυπωσιακά εκλεκτικιστικά. Η θεματολογία της ζωγραφικής περιλαμβάνει από απόψεις ευρωπαϊκών πόλεων και παγκόσμιους χάρτες έως ξένους ηγέτες και στρατιωτικούς καθώς επίσης και μια σπάνια στη Μακεδονία τοιχογραφική απόδοση του Όθωνα, του πρώτου βασιλιά της Ελλάδος. Η ζωγραφική του αρχοντικού είναι χαρακτηριστική των ιδεολογικών, πολιτικών και καλλιτεχνικών τάσεων που επικρατούν στη Μακεδονία πριν και μετά την ελληνική επανάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη δράση μπορούν να προκρατήσουν τη θέση τους (η κάθε ομάδα ξενάγησης δύναται να αποτελείται από 8 άτομα) στέλνοντας email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό τους, την ηλικία τους(ένα είναι μαθητές) και για ποια από τις δύο ημέρες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος. Εναλλακτικά μπορούν να τηλεφωνούν στο 24610 98800, εσωτ. 3 ή να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα https://peraapotosynoron.wordpress.com/, στην οποία μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη δράση.

 

Σημειώνεται ότι τα μουσεία παραμένουν ανοιχτά για το κοινό, το Σαββατοκύριακο (25-26/9/2021) του εορτασμού και η είσοδος σε αυτά, καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους του Κράτους είναι ελεύθερη, σύμφωνα με την αρ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΜΕΕΠ/ΤΑΜΣ/346553/247338/5874/3323/27-6-2019 K.Υ.Α. (ΦΕΚ 2666/Β/1-7-2019), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) από το 1996. Γενικός συντονιστής του προγράμματος είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου και των διασυνοριακών συνεργασιών.

Ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος είναι η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα εορτασμού: θεματολογία που αλλάζει ανά διετία, έμφαση στο νεανικό κοινό, υψηλής ποιότητας παρεχόμενη πληροφορία, εξοικείωση του κοινού με το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, χρήση νέων τεχνολογιών και άλλα.

 

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


 

ΕΗΠΚ 2021

PDF



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση «Πέρα από το “σύνορον” του Καποδίστρια» που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2021, που φέτος παράλληλα με την ευρωπαϊκή-κοινή-θεματολογία, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ήταν αφιερωμένη στη φυσιογνωμία και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η εκπαιδευτική δράση έλαβε χώρα το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα Εράτυρας και την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αρχοντικό Αργυριάδη (Μαλιόγκα) και περιλάμβανε ξενάγηση από αρχαιολόγο για τους ενήλικες, ζωγραφική και κυνήγι θησαυρού για τους μαθητές. Την ξενάγηση και γενικά την υλοποίηση της εκδήλωσης ανέλαβε ο αρχαιολόγος του Τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της ΕΦΑ Κοζάνης Θεοχάρης Τσάμπουρας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική δράση, εκπαιδευτικούς, γονείς και συνοδούς αλλά και τις δεκάδες μικρών μας φίλων, που με ενθουσιασμό έλαβαν μέρος στις δραστηριότητές μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η εκπαιδευτική δράση δεν θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί δίχως την συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης αλλά και του Δήμου Βοΐου, ιδίως δε του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Εράτυρας, Γεωργίου Βάρκα, τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Στόχος της δράσης ήταν να ανακαλύψουν οι μαθητές άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας που συμβαίνουν παράλληλα με την Ελληνική Επανάσταση και την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, να μάθουν για τις επανασταστικές ιδέες και τις ανανεωτικές τάσεις που επικρατούσαν την εποχή αυτή στη Δυτική Μακεδονία, έναν χώρο πέρα από την οροθετική γραμμή, “το σύνορον”, που ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, Ιωάννης Καποδίστριας, είχε θέσει για τα σύνορα του νέου ελληνικού κράτους. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης επέλεξε να τοποθετήσει τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση σε δύο μνημεία με ιδιαίτερη σημασία για τις καλλιτεχνικές και ιδεολογικές τάσεις που επικρατούσαν την το πρώτο μισό του 19ου αιώνα στην περιοχή του Βοΐου και γενικότερα της Μακεδονίας: τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα στην Εράτυρα, που χτίστηκε το 1816 και είναι διακοσμημένος με εικόνες του 1820 και τοιχογραφίες του του 1825, και το αρχοντικό Μαλιόγκα – Αργυριάδη στη συνοικία Χώρα της Σιάτιστας, που χτίστηκε το 1759 και φέρει τοιχογραφικό διάκοσμο του 1844.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) από το 1996 και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης λαμβάνει ανελλιπώς μέρος στον εορτασμό τα τελευταία χρόνια. Γενικός συντονιστής του προγράμματος είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά.

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg



! Kάντε κλικ στη κάθε φωτογραφία για προβολή σε μεγαλύτερη ανάλυση

 

 


ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2021

PDF




Με μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση του σκηνοθέτη Ευθύμη Χρήστου, με τίτλο «από… έρωτα», συμμετείχε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο – στον κήπο των (σύγχρονων) γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

Ο εορτασμός της αυγουστιάτικης πανσελήνου αποτελεί μία εκδήλωση - θεσμό που εδώ και 23 χρόνια διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων. Φέτος, άνοιξαν και υποδέχτηκαν το κοινό 120 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, ενώ σε 52 από αυτούς φιλοξενήθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις. 

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, υπό το φως του ολόγιομου αυγουστιάτικου φεγγαριού, η καλλιτεχνική ομάδα συνεπήρε το πολυπληθές κοινό, με μια δροσερή και συγκινητική παράσταση, γεμάτη έρωτα και ποίηση! Οι εξαιρετικές επιλογές των τραγουδιών και οι μελωδικές φωνές των νεαρών ηθοποιών πλημμύρισαν το χώρο με συναισθήματα, αλλά και νοσταλγία για τους μεγαλύτερους, προσεγγίζοντας με τα μάτια του σήμερα πρακτικές επικοινωνίας και έκφρασης του έρωτα μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί! Σημειώματα κρυμμένα σε βιβλία ή κολλημένα σε ψυγεία, ποιήματα, ερωτικά γράμματα αλλά και ταχυδρομικές επιστολές που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους ανέδειξαν την απόλυτη ευτυχία ή δυστυχία του έρωτα, όμοια σε όλες τις εποχές! 

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης Ευθύμης Χρήστου:

«Η μουσικοθεατρική παράσταση «από… έρωτα» έρχεται να υπενθυμίσει τη σημαντικότητα του έρωτα και ό,τι αυτός συνεπάγεται μέσα στη ζωή μας, ειδικά τώρα, σε μια περίοδο που η αγκαλιά, το φιλί, το άγγιγμα και η σωματική επαφή υπήρξαν απαγορευμένες συνθήκες. Με τραγούδια που όλοι έχουμε αφιερώσει ή σιγοτραγουδήσει και κείμενα από μεγάλους ποιητές έως post it κολλημένα σε καθρέφτες και ψυγεία, καθώς και με τον ρομαντισμό να εναλλάσσεται με το χιούμορ, η παράσταση επιδιώκει την ψυχική ανάταση των θεατών αλλά και τη διασκέδασή τους.

Μέσα στους αιώνες, υπολογίζεται πως κάθε χρόνο τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι γράφουν τουλάχιστον από ένα ερωτικό γράμμα. Ή post-it. Ή ένα σημείωμα στον καθρέφτη του μπάνιου. Ή έστω ένα μήνυμα στο messenger. Υπολογίζεται πως ανά τους αιώνες έχουν γραφτεί δεκάδες εκατομμύρια ερωτικά τραγούδια.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από γράμματα απεσταλμένα ή μη, διαβασμένα ή μη και τραγούδια πολυταξιδεμένα… ή μη, με έναν κοινό παρονομαστή…

-Γιατί γράφουν οι άνθρωποι;

-"Από… έρωτα"»

Συντελεστές:

Ιδέα: Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Ευθύμης Χρήστου

Σκηνοθεσία\Κίνηση: Ευθύμης Χρήστου

Φωτισμοί: Εύη Παπαμάρκου

Συνεργασία στα κείμενα: Δημήτρης Οικονόμου

Φωτογραφίες-γραφιστικά: Forbidden Designs – Δημήτρης Γκέλμπουρας

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κούδα

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Φωτόπουλος

Οργάνωση παραγωγής: Βάσω Δούκα

Εταιρία παραγωγής: ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ

Επί σκηνής (αλφαβητικά) οι:

Ιουλίτα Μος, Θεόφιλος Πουζμπούρης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Χριστίνα Χριστοδούλου, Βασίλης Ψυλλάς

Guest έκπληξη σε κάθε παράσταση! Στην Αιανή εμφανίστηκε η Άρτεμις Νέστορα!

Στην παράσταση, ανάμεσα σε άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες, έχουν εμφανιστεί ως guests οι: Γιώτα Γιάννα, Γιάννης Παλαμίδας, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, κ.α.

Το κοινό είχε παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής που παρέμεινε ανοιχτό για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00, με ελεύθερη είσοδο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Άμανατίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης. Επίσης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αιανής Στέργιος Βαβλιάρας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, άτομα του καλλιτεχνικού χώρου, και πλήθος κόσμου! Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία τους, καθώς και για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19.


Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στο μόνιμο και έκτακτο προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, που εργάστηκε όπως πάντα με ζήλο για την επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης!


VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

1) Το 1ο video μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ   (ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΙΚΡΩΝ VIDEO)

2) Το 2ο video μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ 

3) Το 3ο video μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ

4) Το 4ο video μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ

5) Το 5ο video μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ

6) Το 6ο video μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ

7) Το 7ο video μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


20210822_213437.jpg20210822_213646.jpg20210822_214822.jpg20210822_221304.jpg20210822_223612.jpg20210822_223933.jpgDSC_0191.jpgDSC_0192.jpgDSC_0197.jpgDSC_0198.jpgDSC_0200.jpgDSC_0203.jpgDSC_0204.jpgDSC_0215.jpgDSC_0219.jpgDSC_0238.jpgDSC_0242.jpgDSC_0248.jpgDSC_0253.jpgDSC_0881.jpgDSC_0889.jpgDSC_0942.jpgIMG_20210822_221502.jpg


! Kάντε κλικ στη κάθε φωτογραφία για προβολή σε μεγαλύτερη ανάλυση

Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΗΛΩΣΗΣ


 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Επικοινωνία

Ταχ. Δ/νση: Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Αιανή Κοζάνης 501 50

Τηλ./Fax: 24610-98800/1

E-mail: efakoz@culture.gr

         

EΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΜΟΥΣΕΙΩΝ-ΜΝΗΜΕΙΩΝ-
ΑΡΧ. ΧΩΡΩΝ
ΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗΣ  2024

για περισσότερα πατήστε εδώ

Ωράριο Λειτουργίας


Δευτέρα ως Παρασκευή 8.30 – 15.30.

Σάββατο – Κυριακή: 8.30 – 15.30

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ Online

Έχουμε 100 επισκέπτες συνδεδεμένους

FOOTER_LINE1 Designed by JoomlArt.com.